Monday, March 28, 2011

novel online :) setulus hati mu.....


BAB 2


 Hari yang ditunggu tiba juga. Jantung kami bagai mahu meronta meminta ketenangan. Segala dapat rasa.Semua mengharapkan terbaik untuk diri masing-masing. Tapi bagi kami pula rasa takot tetap terus menetap dalam diri. Hajat keluarga untuk lihat anak-anak berjaya sudah menjadi doa harian ibu bapa. Dari pagi lagi, bangun je dr tdow.The first appear in my mind.RESULT...!!! wwwoooww...


 "Azie, tolong aq weh", anta mcj kat azie


 "Npe..??", azie reply


 "Jantung aq nie, pwas dh..xt'kejor aq..dye lari r..debor r weh",
  seloroh aq


 "Hahaha..ngok ngek r ko..ingat an npe td..", aq kne mara (!_!)


Semua mendoakan yang terbaek utk diri msg-msg.Muhammad Amirul b.Ahmad (teman siber ku) sudi teman saya malam nie.Rasa tak mengantok mengusai diri kerana terlalu nervous.Semua senyap je. Maybe leh tdow kot dh dyeowg.Untungnye r korang kan.Ari 2 kol 3 pun xdpt tdow lagi.ermmm sbr je laa. Seperti yang dijanjikan. Aq, myda,azie n dyla pergi skola sama-sama. Tapi kteorg xpergi tros, abiz merayau satu kampung baru laa pergi sekolah. Bila nak masok je nmpk aniz, dye dh kuar. Oh god..! time 2 gigil dah terasa cgt-cgt.Skol kteorg dapat no 8 n batch kteorg is the best. Bangga...!! Walaupun result kteorg xbrape nk pwas aty, ktorg ttp bersyukur. Dah usaha n tu laa hasilnya.But bio, fizik n kimia 100% lulus. Ske tgk muka cikgu-cikgu. Petang 2 kami berempat pergi pantai. Mencari ketenangan untuk meredakan aty yg agak kecewa dengan result.



Saturday, March 19, 2011

saat debar menjelang !! OMG

akhrnye lpas jgak setle an hal2 na smbong blaja...yippyyy!!!AMIN!!!moge2 tcapai cter2 kmi kli ni,wat klian y sntiase mnyayangi tros an r yer..kmi prlu an skongan anda..arghhh!!result na kua da ni,per ce deme smue??mike bdebo gler ni..smer2 r kta doa2 an yew..tht all 4 2day..tata!!

Friday, March 18, 2011

novel online :) setulus hati mu.....


BAB 1...

  Kerja harian, pergi sekolah.Hati yang tenang memberi diriku rasa bersemangat untuk ke sekolah. Tapi sudah menjadi kebiasaan apabila tak dapat siapkan kerja sekolah.Kadang-kadang timbul rase bersalah melakukannya.Tapi apa hendak buat, hari-hari kerja sekolah semakin bertambah disebabkan peperiksaan yang bakal menjelang.Adilah dan Mida, yang selalu bersama dengan ku apabila waktu peperiksaan. Well, sudah jadi perkara biasa ulangkaji waktu saat akhir. Mungkin sudah menjadi kebiasaan kami.Tapi dalam banyak-banyak budak dalam kelas itu, Ainun tetap kami salute gara-gara she is always win in examination. But.dia tak sombong dan kadang-kadang jadi mangsa saya untuk tolong jawabkan soalan. 

  "Petang nie rumah spe...??" tanya Dilah dengan ayat yang menjadi mormal time exam.

  "Umah sape lagi..umah awk laa." jawab saya.

  "Haa..!! tahu tak ape." sampuk Mida.

 Kalau exam mesti semua muka macam tak cukup tidur. Then, baca buku sampai tak ingat dunia. Tapi kadang-kadang naik hairan bila budak-budak laki boleh tidur awal pulak tu. Dasar cerdik sorang-sorang. Kamil lah paling relax muka dia tp tetap maintain menjawab.Masing-masing dengan kelebihan. 

   "Emei, aku tengok ko relax je. Study tak? "

   "Mesti laa.Aku bukan macam korang.hahahaha ", ayat ketua kelas ku selaku kawan baik juga.

 Peperiksaan macam biasa. Hendak-hendak pula bila masuk hari akhir, itu laa saat paling semua tunggu. Dunia bagai suatu benda baru yang memberi sinar baharu untuk nikmati dengan sepuas hati. Rasa untuk menjadi remaja yang tidak lagi dibelenggu dengan buku dan latihan.08 Disember 2010 berakhir paper spm biologi kami.Satu pengalaman yang mendebarkan apabila setiap hari peperiksaan kami tiada gap time. Tapi bukan penghalang kepada kami untuk bermain. Itu laa penentu masa depan kami walaupun sering disulami dengan kegagalan. Demi diri dan keluarga yang sentiasa mendoakan kejayaan kami. Selama ini, itu laa yang menjadi pendorong kami. Selain sokongan dari guru-guru dan rakan-rakan.

*note: untuk semua ex student pj1 batch 06-10
       nukilan ini hanya untuk 
       menjadi kenangan sahaja
       will continue ikot bab..