Friday, March 18, 2011

novel online :) setulus hati mu.....


BAB 1...

  Kerja harian, pergi sekolah.Hati yang tenang memberi diriku rasa bersemangat untuk ke sekolah. Tapi sudah menjadi kebiasaan apabila tak dapat siapkan kerja sekolah.Kadang-kadang timbul rase bersalah melakukannya.Tapi apa hendak buat, hari-hari kerja sekolah semakin bertambah disebabkan peperiksaan yang bakal menjelang.Adilah dan Mida, yang selalu bersama dengan ku apabila waktu peperiksaan. Well, sudah jadi perkara biasa ulangkaji waktu saat akhir. Mungkin sudah menjadi kebiasaan kami.Tapi dalam banyak-banyak budak dalam kelas itu, Ainun tetap kami salute gara-gara she is always win in examination. But.dia tak sombong dan kadang-kadang jadi mangsa saya untuk tolong jawabkan soalan. 

  "Petang nie rumah spe...??" tanya Dilah dengan ayat yang menjadi mormal time exam.

  "Umah sape lagi..umah awk laa." jawab saya.

  "Haa..!! tahu tak ape." sampuk Mida.

 Kalau exam mesti semua muka macam tak cukup tidur. Then, baca buku sampai tak ingat dunia. Tapi kadang-kadang naik hairan bila budak-budak laki boleh tidur awal pulak tu. Dasar cerdik sorang-sorang. Kamil lah paling relax muka dia tp tetap maintain menjawab.Masing-masing dengan kelebihan. 

   "Emei, aku tengok ko relax je. Study tak? "

   "Mesti laa.Aku bukan macam korang.hahahaha ", ayat ketua kelas ku selaku kawan baik juga.

 Peperiksaan macam biasa. Hendak-hendak pula bila masuk hari akhir, itu laa saat paling semua tunggu. Dunia bagai suatu benda baru yang memberi sinar baharu untuk nikmati dengan sepuas hati. Rasa untuk menjadi remaja yang tidak lagi dibelenggu dengan buku dan latihan.08 Disember 2010 berakhir paper spm biologi kami.Satu pengalaman yang mendebarkan apabila setiap hari peperiksaan kami tiada gap time. Tapi bukan penghalang kepada kami untuk bermain. Itu laa penentu masa depan kami walaupun sering disulami dengan kegagalan. Demi diri dan keluarga yang sentiasa mendoakan kejayaan kami. Selama ini, itu laa yang menjadi pendorong kami. Selain sokongan dari guru-guru dan rakan-rakan.

*note: untuk semua ex student pj1 batch 06-10
       nukilan ini hanya untuk 
       menjadi kenangan sahaja
       will continue ikot bab..

No comments:

Post a Comment